Przystawki z tortilli

TORTILLA I

  • paczka tortilli
  • serek almette (może być każdy twarożek, który pozwoli nam zlepić tortillę)
  • szynka w plasterkach (dowolny rodzaj, może być zwykła gotowana szynka albo szynka parmeńska)

Tortillę posmarować serkiem i rozłożyć plasterki szynki. Zwinąć w rulon i na końcu pokroić na kawałki o szerokości ok. 1 cm.

TORTILLA II (wersja wegetariańska)

  • tortilla
  • pieczarki podsmażone na oliwie z cebulką + sól, pieprz, chilli
  • pesto

Tortillę posmarować pesto i wyłożyć  cienką warstwę podsmażonych pieczarek. Zwinąć w rulon i pokroić w kawałki o szerokości 1 cm.
Podawać na zimno.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s