Gofry z malinami i bitą śmietaną

Składniki:

  • 1,5 szklanki mąki
  • 1 i 1/4  szklanki mleka
  • 2 duże jajka
  • 1,5 łyżki cukru
  • szczypta soli
  • 2 łyżki masła (roztopione i wystudzone)

Składniki z wyjątkiem białek wymieszać razem. Białka ubić na sztywno i dodać do pozostałych składników. Delikatnie wymieszać. Piec w gofrownicy na złoty kolor.

Ile osób robiących gofry tyle przepisów. Najlepiej wypróbować kilka i wybrać taki, który najbardziej na odpowiada. Gofry można podawać z owocami, bitą śmietaną, konfiturą. Można też zrobić gofry na ostro – wówczas dodać trochę więcej soli i nie !!! dodawać cukru.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s