Wołowina w białym winie – marynata

Dziś na tapetę bierzemy wołowinę :). W tym wpisie przepis na marynatę.

Składniki:

  • 500 g wołowiny
  • 6 ząbków czosnku (pokrojone w płatki)
  • 3/4 szklanki białego wina wytrawnego
  • 1/4 szklanki oliwy z oliwek
  • 1 łyżka miodu spadziowego
  • 1/2 łyżeczki pieprzu
  • 1/2 łyżeczki imbiru
  • 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej
  • 1/4 łyżeczki chilli
  • 1 liść laurowy
  • 1/2 łyżeczki octu winnego estragonowego
  • 1 łyżeczka czerwonej papryki słodkiej
  • 2 łyżeczki suszonego tymianku

Wołowinę pokroić w dość duże kostki. Pozostałe składniki wymieszać i zalać marynatą mięso – pozostawić w lodówce na ok. 12 h)

Reklamy

One response to “Wołowina w białym winie – marynata

  1. Pingback: Wołowina w białym winie « Kuchcikownia·

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s