Wołowina w białym winie

Kontynuacja wczorajszego wpisu, czyli jak wykorzystać wołowinę w marynacie 😉

Składniki:

  • wołowina w marynacie
  • 1 czerwona papryka
  • 1 żółta papryka
  • szklanka wywaru warzywnego
  • 1 średnia marchew
  • 1/4 szklanki białego wina wytrawnego
  • 1 średnia cebula
  • oliwa z oliwek
  • sól i pieprz, ewentualnie 1 łyżeczka cukru do smaku

Na oliwie z oliwek podsmażamy pokrojoną w drobną kosteczkę cebulkę. Dorzucamy pokrojoną w kostkę paprykę i marchew pokrojoną w słupki. Dodajemy wołowinę z marynatą, dolewamy wino i wywar. Dusimy, aż wołowina będzie miękka. Doprawiamy do smaku.

Podawałam z ziemniakami i marchewką gotowanymi na parze.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s