Sałatka z rukoli i buraków

  • 1/2 szkl. octu balsamicznego
  • łyżka  miodu
  • 1 średni burak

Buraczki gotujemy, schłodzone kroimy w plastry, zalewamy octem i miodem. Odstawiamy na ok 2 h. Po tym czasie odsączamy buraczki, pozostały płyn odparowujemy (redukujemy przynajmniej o 1/2 objętości). Studzimy.

  • rukola
  • czarne oliwki
  • ser mozarella
  • ser feta

Sery kroimy w kostkę, dodajemy umytą rukolę, czarne oliwki pokrojone na połówki, buraczki. Zalewamy zredukowanym wystudzonym sosem. Doprawiamy solą, pieprzem.

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s