Wołowe roladki z soczewicą, oscypkiem i czarnymi oliwkami

_DSF2828

Po ostatnim wypadzie w góry zakupiliśmy w Zakopanym oscypki:) Wykorzystałam więc ser do zrobienia takich troszkę innych roladek wołowych.

Składniki:

  • wołowina
  • kilka oliwek
  • oscypek wędzony
  • po 1 łyżce czerwonej soczewicy na każdą roladkę
  • chilli
  • pieprz czarny
  • 1 mała cebula
  • 3-4 ząbki czosnku
  • liść laurowy
  • sól
  • pół łyżki miodu
  • papryka słodka mielona
  • 2 ziela angielskie
  • 1 łyżka przecieru pomidorowego
  • 1-2 szklanki wody (tak by w 3/4 zakrywała roladki)

I postępujemy jak na zdjęciach:)

_DSF2816 _DSF2822

Tak zawinięte i zawiązane roladki wkładamy do głębszego garnka, wlewamy  wodę, dodajemy łyżkę przecieru pomidorowego, dorzucamy czosnek i cebulkę w całości. Doprawiamy jeszcze pieprzem, papryką, dodajemy pół łyżki miodu oraz ziele angielskie. Gotujemy aż do miękkości mięsa. Solimy, dusimy jeszcze 5 min. i podajemy:)

_DSF2831

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s