Likier kokosowy

_DSF2884

  • mleko skondensowane w puszce
  • sparzone ok. godzinę wcześniej wiórki kokosowe (ok. 200g)
  • ok. 1/2 l wódki

Wiórki blendujemy, aby uzyskać jak najdrobniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy i odstawiamy do lodówki na ok. 24 godziny. Jeśli chcecie uzyskać kremową konsystencję, przecedźcie płyn przez gazę lub gęste sitko.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s