Makaron bucatini z sosem z cukini, papryki i pomidorów

_DSF2882Porcja dla 2 os.:

  • 200 g makaron bucatini
  • feta
  • oliwki czarne
  • bazylia świeża

Sos:

  • 1 średnia cebula
  • 4 ząbki czosnku
  • 1 średnia cukinia
  • 4-5 pomidorów świeżych lub 1 puszka
  • 1 papryka żółta
  • kilka pieczarek
  • sól, pieprz, ostra papryka do smaku

Na oliwie z oliwek podsmażyć cebulkę, czosnek. Dodać pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię, pieczarki pokrojone w talarki i pomidory. Dusimy przez ok. 30 min. Doprawiamy solą, pieprzem, ostrą papryką.

Makaron ugotować al dente, odcedzić i polać sosem, a na górę ułożyć kilka kosteczek fety, oliwki i przystroić bazylią. Można fetę delikatnie skropić oliwą z oliwek.

_DSF2881

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s