Dorada smażona w pomidorach

_DSF3157 Doradę myjemy, osuszamy. W rybę wcieramy sól, pieprz, sproszkowane chilli, do wnętrza wkładamy 2 małe ząbki czosnku i gałązkę rozmarynu lub tymianku.

Smażymy na oleju rzepakowym lub ryżowym. Na koniec dodajemy pokrojone na 2 duże pomidory (każdy dzielimy na 8 części)  i chwilę podsmażamy.

Gdy pomidory zmiękną – wyciągamy je z tłuszczu do naczynia. Dodajemy odrobinę pieprzu i bazylii (ewentualnie sól do smaku) i miksujemy blenderem.

 

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s