Makaron ryżowy z indykiem na ostro

Dziś niestety bez zdjęć, bo obiad zrobiony w dość szybkim tempie, a żeby nie zapomnieć przepisu zamieszczam go tutaj;)

Porcja dla 2 osób:

  • 100 g makaronu ryżowego
  • 400 g piersi z indyka
  • łyżka prażonego sezamu
  •  zalewa do mięsa:
    • 3 ząbki czosnku pokrojone w płatki
    • łyżka jasnego sosu sojowego
    • łyżka ciemnego sosu sojowego
    • łyżka sosu Worcester
    • 2 łyżki oliwy z oliwek
    • łyżeczka płatków chilli
    • 1/2 łyżeczki słodkiej papryki
    • łyżeczka imbiru (sproszkowanego)
    • 1/2 łyżeczki kurkumy
    • 1/2 łyżeczki soli
    • 1 łyżka miodu gryczanego

Składniki zalewy łączymy, dodajemy mięso pokrojone w paski. Odstawiamy na min. 2 godz. do lodówki. Po tym czasie smażymy na patelni, na koniec dorzucamy prażony sezam. Makaron przygotowujemy zgodnie z instrukcją na opakowaniu. Przed podaniem odsączony makaron  dorzucamy na patelnie z mięsem i mieszamy by połączyć wszystkie składniki.

Smacznego!

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s