Gorąca czekolada z rodzynkami

_DSF5200

Porcja na 2 filiżanki:

  • 1 tabliczka gorzkiej czekolady
  • 250 ml śmietanki 18 % (jeśli chcecie uzyskać gęstszą, ale i też bardziej kaloryczną wersję użyjcie 30%)
  • 5 łyżek mleka
  • szczypta cynamonu
  • 2 łyżki rodzynek

Śmietankę i mleko podgrzewamy, gdy będzie ciepłe dodajemy czekoladę, dorzucamy rodzynki i cynamon. Gdy uzyskamy jednolity gęsty płyn jest już gotowa;)

Advertisements

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s